bloghíradó

Az oldalon megjelenő hírek valóságtartalmáért nem áll módunkban felelősséget vállalni! Ez csak egy modernkori barlangrajz!

Friss topikok

2008.02.27. 08:00 bloghirado

Millió dolláros jogdíj

Ritka vásárlásra került sor kicsiny hazánkban a minap. Darócaherencen eddig ismeretlen eredetű gyümölcsöt fedeztek fel amerikai biológusok. A dolog pikantériáját az adja, hogy a falucskában élő 87 esztendős K. Imréné nyugdíjazott szövőnő több évtizede főz már lekvárt a savanykás bogyókból. Mivel a leleményes idős hölgy még 1965-ben nevet adott főztjének és azt be is jegyeztette a növény mindennemű felhasználása után jogdíj illeti. A "Bözske vörös fölöse" nevet viselő nyalánkság a csak azon a vidéken honos gömcöj termésének főzés során keletkező habjából készül. A kutatók Bözske néninek egymillió dollárt fizettek, hogy a terméket ipari méretekben gyárthassák. "Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nagy dolog, eddig csak az unokákat leptem meg vele. Na meg néha a szomszédokat." Mondta boldogan a recept feltalálója. Azt, hogy a pénzzel mit kezd, még nem tudja az újdonsült milliomos dédmama.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek híradó hír főzés millió recept gasztronómia dollár lekvár


A bejegyzés trackback címe:

https://bloghirado.blog.hu/api/trackback/id/tr93357546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása